Activiteiten

Activiteiten

Komende activiteiten:

ActiviteitDatum
Franklin ballen16 april, 2024
14 mei, 2024

———————————————————————

Verenigingslessen 

In februari van dit jaar zijn de laatste verenigingslessen alweer gegeven, onder de deskundige leiding van Grand Prix-amazone en jurylid V. Roerink. De lessen vonden plaats op Stal Clateringhe. We kunnen stellen dat deze lessen opnieuw een leerzame én plezierige activiteit is geweest! 

Geplaatst op 7 maart, 2024

————————————————————————
Ruiterfitheid 

Geschreven voor Ilse de Vries, deelnemer van de ruiterfitheid

Vorige week dinsdag mochten wij weer deelnemen aan de ruiterfitheid van Marina Gotink
Het jaar daarvoor heb ik ook mogen meedoen, dit vond ik zo leuk dat ik mij dus weer had opgegeven.

Iedereen zal het wel herkennen, je stapt dagelijks op je paard en traint je oefeningen. Je stapt weer blij af, want je merkt hopelijk vooruitgang. Echter ben je, je niet altijd bewust van de dingen die je nou echt doet met je lichaam. Na de trainingen bij de ruiterfitheid ben ik mij daar een stuk bewuster van geworden, met name de coördinatie. Er kwamen oefeningen voorbij dat het hele lichaam moest worden aangespannen en zo ook ontspannen. Om nou helemaal te ontspannen blijkt voor veel ruiters nogal moeilijk te zijn! ‘Linkerbeen ontspannen, rechts aanspannen’, dit klinkt heel makkelijk, maar dat is het niet! Dit komt natuurlijk weer terug in het zadel; ‘meer rechterbeen’. Onbewust is de kans dus groot dat jij ook je linkerbeen aanspant, wat je eigenlijk helemaal niet wilt. Toch geef je het signaal door aan je paard. Er wordt gekeken naar bepaalde scheefheden door oefeningen te doen. Een goeie balans in het zadel is natuurlijk essentieel, een onafhankelijke zit. Zo konden wij ook op een yoga bal zitten, en ja, met de voeten van de vloer! Echter miste de muziek.. 😉 Dit is natuurlijk maar een heel klein stukje van een leuke avond, geef je de volgende keer zeker op! Een leuke toevoeging op jouw eigen rijden.

Conclusie; een leuke bewustwording van de invloeden die jij onbewust uitoefent op je paard!

Geplaatst op 15 oktober 2023 

———————————————————————

ALV en BBQ
Helaas was de opkomst voor de ALV niet zo groot als gehoopt, maar we hadden toch een geweldige avond met een gezellige BBQ als afsluiter. Laten we met positieve energie naar 2024 kijken en iedereen bedankt die aanwezig was! 🙌😊 

Foto’s van deze avond zijn te vinden onder het kopje sfeeralbum. 

Geplaatst op 30 september 2023 
—————————————————————————-

Clinic Johan Hamminga 

Afgelopen weekend hadden we de eer om Johan Hamminga opnieuw te verwelkomen op onze clinic. Het was een geweldige dag met veel enthousiaste amazones die hebben deelgenomen aan deze leerzame en leuke ervaring. We willen de deelnemers voor hun aanwezigheid en inzet bedanken! Het was een geslaagde dag en we kijken nu al uit naar de volgende activiteit. Nogmaals bedankt en we hopen jullie snel weer te zien!Afgelopen weekend hadden we de eer om Johan Hamminga opnieuw te verwelkomen op onze clinic. Het was een geweldige dag met veel enthousiaste amazones die hebben deelgenomen aan deze leerzame en leuke ervaring. We willen de deelnemers voor hun aanwezigheid en inzet bedanken! Het was een geslaagde dag en we kijken nu al uit naar de volgende activiteit. Nogmaals bedankt en we hopen jullie snel weer te zien!

Geplaatst op 2 april 2023

———————————————————————-
Clinic Johan Hamminga 

Om te beginnen willen wij (het bestuur), Johan nogmaals bedanken voor deze clinic en Stal Clateringh voor het beschikbaar stellen van de accommodatie! 

Dit was een veel gevraagde activiteit, die dan nu plaats heeft gevonden. Maar liefst 6 lessen in duo’s werden gevuld. Combinaties van verschillende niveaus hebben deelgenomen, en iedere combinatie is met veel inspiratie huiswaarts gekeerd. 
Wij kunnen spreken van een zeer geslaagde activiteit! 

Geplaatst op 12 november 2022

————————————————————————
Algemene ledenvergadering in combinatie met een BBQ

Opnieuw weer een geslaagde avond!
We zijn begonnen met de algemene ledenvergadering. De voorzitter heeft de belangrijkste punten/wijzigingen aan bod gebracht. Daarnaast is Lotte de Kloet gehuldigd voor haar prestaties het afgelopen seizoen. Twee maal Drents kampioen! 🥇 

De BBQ in combinatie met de algemene ledenvergadering was vorig jaar een groot succes, om deze reden hebben wij dan ook gezamenlijk besloten het op deze manier te blijven doen! 🍽📖

Middels deze weg willen wij (het bestuur) de leden nogmaals bedanken voor de leuke/gezellige avond, op naar nog meer!🥂

Foto’s van deze avond zijn te vinden onder het kopje sfeeralbum. 

Geplaatst op 3 september 2022

———————————————————————-


Ruiterfitheid 

Onder leiding van Marina Gortink heeft donderdag 9 juni 2022 een ruiterfitheid plaats gevonden bij Stal Clateringh. 
Hier hebben onze leden van alles geleerd over hun zit, houding, contact, ontspannen en gespannen houden van het lichaam, onafhankelijk bewegen en samenwerken met elkaar door focus, balans en coördinatie. 
Als bestuur kunnen wij dan ook melden dat dit een geslaagde activiteit is geweest en wij willen onze deelnemers bedanken voor deze leuke, gezellige maar ook vooral leerzame avond! 

Geplaatst op 9 juni 2022

————————————————————————
Verenigingslessen

Afgelopen februari  zijn de verenigingslessen weer van start gegaan. Dit onder leiding van Grand Prix amazone en jurylid V. Roerink. De lessen hebben plaats gevonden op Stal Clateringhe. 4 groepjes van ieder 2 leden hebben aan deze lessencyclus meegedaan en kunnen dan ook mede delen dat dit weer een leerzame en leuke activiteit geweest is. 

Geplaatst op 6 maart 2022
-————————————————————————

Algemene ledenvergadering in combinatie met een BBQ

Wauw!! Wat was het een geslaagde avond. We zijn begonnen met de algemene ledenvergadering. De voorzitter heeft de belangrijkste punten/wijzigingen aan bod gebracht. Daarnaast zijn er een aantal leden vorig jaar en afgelopen jaar kampioen geworden, deze kampioenen zijn gehuldigd. 🇳🇱

Afgelopen jaar heeft er ook een wisseling binnen het bestuur plaats gevonden. Marieke Kalk en Bertine Westerhof zijn afgetreden en hiervoor zijn Veronique Roerink en Herma Daling in de plaats gekomen. Voor Marieke en Bertine stond er een presentje klaar, voor hun inzet de afgelopen jaren. 💐

De BBQ was een veel gevraagde activiteit binnen de enquête die afgelopen jaar door onze leden is ingevuld. We kunnen dan ook niet anders dan ontzettend blij zijn, met de opkomst van de leden!

Middels deze weg willen wij (het bestuur) de leden nogmaals bedanken voor de leuke/gezellige avond, op naar nog meer!🥂

Foto’s van deze avond zijn te vinden onder het kopje sfeeralbum. 

Geplaatst op 11 september 2021

—————————————————————————

Verenigingslessen

Afgelopen winter zijn de verenigingslessen weer van start gegaan. Dit onder leiding van Grand Prix amazone en jurylid V. Roerink. De lessen hebben plaats gevonden op Stal Clateringhe. Door de aangescherpte coronamaatregelen moesten we allemaal een stapje terug doen en dit betekende ook dat de lessen een tijdje verplicht zijn gestaakt. Gelukkig konden we in juni weer van start om de lessen te hervatten. 3 groepjes van ieder 2 leden hebben aan deze lessencyclus meegedaan en kunnen dan ook mede delen dat dit een leerzame en leuke activiteit geweest is. Op naar nog meer!!

Geplaatst op 6 juli 2021